top of page
Search
  • Writer's pictureAdmin

Kalamata running project

Kalamata running projectA) Το Kalamata running project φαίνεται να είναι ένα νέο και φιλόδοξο project... μάλιστα, αν κρίνουμε και απο την περσινή του παρουσία και πολύ επιτυχημένο. Τι ακριβώς περιλαμβάνει ;

Το Kalamata Running Project είναι ένας Σύλλογος που απευθύνεται σε ενήλικες ερασιτέχνες δρομείς κάθε επιπέδου (από τελείως αρχάριους έως αρκετά προχωρημένους).

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού στα πνευματικά και σωματικά οφέλη της άθλησης και ειδικά του τρεξίματος, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του δρομικού κινήματος της πόλης της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας.

Αυτό επιτυνχάνεται μέσω των συστηματικών προπονήσεων των συμμετεχόντων τόσο εντός σταδίου όσο και σε φυσικό περιβάλλον, καθώς και μέσα από πληθώρα αποτελεσματικών και διασκεδαστικών τρόπων εκγύμνασης, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και κυρίως υπό την καθοδήγηση έμπειρων δρομέων και πρώην πρωταθλητών στίβου. Επιπρόσθετα, συμμετέχουμε σε λαικούς αγώνες δρόμου εντός και εκτός του Νομού Μεσσηνίας, συνδυάζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια με την εκδρομή και την διασκέδαση.

Στο Kalamata Running Project πιστεύουμε ότι το τρέξιμο είναι απλό, αποτελεσματικό και διασκεδαστικό, αρκεί να γίνουν από την αρχή τα σωστά βήματα. Πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουμε και εστιάζουμε στον κάθε δρομέα ξεχωριστά και συγκεκριμένα, αναλόγως του επιπέδου του, ώστε να παίρνει το 100% από κάθε προπόνηση.

Οι προπονήσεις μας διεξάγονται κάθε Δευτέρα (19:30), Τετάρτη (19:30) και Σάββατο (19:30) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, και όπως λέμε και στην ομάδα μας, Έλα και… Τρέξ’το Αλλιώς!


Β) Γιατί κάποιος/α να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και μάλιστα το τρέξιμο; Ποια είναι τα οφέλη του στον άνθρωπο ;


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με τους έντονους ρυθμούς και τα υψηλά επίπεδα στρες, καθιστά πιο απαραίτητη από ποτέ άλλοτε την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Μέσω της άθλησης, πέραν της σωματικής εκγύμνασης και υγείας, επιτυνχάνεται και η ψυχική ευεξία του ανθρώπου. Στο Kalamata Running Project πιστεύουμε πως το τρέξιμο είναι ο πλέον ιδανικός και ενδεδειγμένος τρόπος άθλησης. Αρχικά, το τρέξιμο δεν απαιτεί ειδικές εγκαταστάσεις ή συνθήκες. Δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό για τον αθλητή και συνάμα δεν απαιτεί υψηλό κόστος. Ένα σορτσάκι, ένα Τ- Shirt και ένα ζευγάρι παπούτσια αρκούν για να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει. Η χώρα και ο νομός μας έχουν αρκετά στάδια για να τρέξει κάποιος, αλλά έχουν και πανέμορφες φυσικές διαδρομές και πάρκα.

Τα οφέλη του τρεξίματος μπορεί να τα αντιληφθεί κάποιος από τις πρώτες κιόλας φορές που θα τρέξει. Από την απώλεια σωματικού βάρους, την ενδυνάμωση όλου του σώματος (καθώς όλα τα μέρη του σώματος συμμετέχουν στη διαδικασία) και την προσωπική βελτίωση έως την αύξηση της αυτοπεποίθησης, την ανάταση της ψυχολογίας και την δημιουργία θετικής διάθεσης.

Το τρέξιμο όμως, όπως και κάθετι, πρέπει να γίνεται με προσοχή, να αποφεύγονται οι υπερβολές και οι λανθασμένες επιλογές ειδικά στο ξεκίνημα για να μην υπάρξουν τα αντίθετα αρνητικά αποτελέσματα. Στο Kalamata Running Project σε αυτό ακριβώς εστιάζουμε. Δουλεύουμε μεθοδικά και όχι βιαστικά, εισάγουμε τους νέους δρομείς στο τρέξιμο με προσοχή ώστε να χτίζουν γερές βάσεις και να βελτιώνεται ο καθένας χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα του και στην υγεία του.

47 views0 comments

Comments


Τρέχεις Finikounda Run και..... περνάς Μαραθώνιο Αθηνών, σε όποιο αγώνισμα θέλεις! Μεγάλο έπαθλο για τον πρώτο και την πρώτη στα 10 χιλιόμετρα. Με δωρεάν διαμονή, και παστα πάρτι με Αμερικανούς αθλητές

Μεγάλο επαθλο!!!!

run2024.jpg
bottom of page